Sushi til børn
Tilberedningstid : 50 Minutter
2 børn
Min søn på 4 år kan godt lide sushi. Men han kan ikke lide tang. Så han spiser reelt kun ris og fisk. Så derfor fandt jeg på denne opskrift.
Ingredienser
- 2 dl. sushiris
- 3 dl. vand
- 1 spsk. riseddike
- 1/4 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- agurk
- røget laks
- Evt. andet grønt - så som avokado og rød/grøn peber
Instruktioner
- Hvorfor købe dyr sushi til sønnen, når han nu er lige så glad for den hjemmelavede. Så er der mere af den rigtige til mor og far.
- At tilberede sushi-ris er jo en videnskab. Men min søn er ikke så krævende. Så jeg bruger en enkelt fremgangsmåde.
- Skyl risene et par gange i koldt vand.
- Hæld skylle-vandet fra og tilsæt 3 dl. frisk vand.
- Tilsæt salt og bring i kog.
- Skru ned, og lad risene koge ved svagt blus i ca. 10-12 minutter.
- Smag på risene. Er de faste uden at være hårde er de gode.
- Tag gryden af og hæld evt. overskydende vand fra.
- Køl af i 5 minutter.
- Lav en blanding af risvineddike, sukker og salt og hæld i gryden. Vend forsigtigt rundt, så alle risene bliver krydret.
- Tag risene ud af gryden og fordel på en tallerken.
- Stil i køleskabet i 10 minutter.
- Sushi'en formes ved at fordele lidt ris på et stykke plastfolie. Rul sammen til en pølse og Stram folien, så du former en fast rulle af risene.
- Tryk rullen flad, så højden passer til sushi.
- Sæt i køleskab i mindst 10 minutter.
- Tag risrullen ud af køleskabet, skær den i mundrette stykker og pynt så med grønt og små stykker af røget laks og server for dine børn.