Thailandsk torskemousse
Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Frisk, asiatisk inspireret torskemousse smukt anrettet i salatblad
Ingredienser
- 300 g. renset torsk
- 2 dl. vand
- 1 citrongræs
- 1 håndfuld mynteblade
- 4 limeblade
- 1/2 dåse kokosmælk
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 1,5 lime
- 1 æble
- 1/2 tsk. sukker
- 1 granatæble
- Et lille bundt purløg
Instruktioner
- I en gryde bringes 2 dl. vand i kog.
- Vask citrongræs og giv den nogle bank med f.eks. skaftet på en kniv, så det trevler.
- Tilsæt citrongræs, mynte og limeblade til vandet og kog ved svag varme i cirka 10 minutter, til vandet er kogt ind til halvdelen (1 dl.).
- Skær torsken i store stykker (ca. 5x5 cm.) og kom i gryden.
- Tilsæt kokosmælk, så torsken præcist bliver dækket af væske.
- Kog i cirka 4 minutter til torsken er itlberedt.
- Tag torsk og krydderier op af gryden og stil til afkøling i en skål i køleskabet i en times tid eller mere.
- Gem kokosmælken til en anden dag - men tag 3 spsk. fra, som du skal bruge til din mousse.
- Når torsken er kølet af, tages den ud af køleskabet og mynte, lime og citrongræs tages fra.
- Tilsæt olivenolie og 3 spsk. af kokosmælken og mos torsken med en gaffel.
- Tilsæt saften fra en lime.
- Smag til med salt og peber og evt. mere lime.
- Ved anretning placeres en spsk. af torskemoussen i et salatblad.
- Pynt med granatæble, klippet purløg og små tern af et æble, som har marineret i saften fra en halv lime og 1/2 tsk. sukker.
- PS: Du kan også anrette din torskemousse på f.eks. ristet rugbrød - så passer det giimrende til en velkomstdrink.