Tilbage
Thailandsk torskemousse
Thailandsk torskemousse

Thailandsk torskemousse

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 personer
Frisk, asiatisk inspireret torskemousse smukt anrettet i salatblad

Ingredienser

  • 300 g. renset torsk
  • 2 dl. vand
  • 1 citrongræs
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 4 limeblade
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1,5 lime
  • 1 æble
  • 1/2 tsk. sukker
  • 1 granatæble
  • Et lille bundt purløg

Instruktioner

  1. I en gryde bringes 2 dl. vand i kog.
  2. Vask citrongræs og giv den nogle bank med f.eks. skaftet på en kniv, så det trevler.
  3. Tilsæt citrongræs, mynte og limeblade til vandet og kog ved svag varme i cirka 10 minutter, til vandet er kogt ind til halvdelen (1 dl.).
  4. Skær torsken i store stykker (ca. 5x5 cm.) og kom i gryden.
  5. Tilsæt kokosmælk, så torsken præcist bliver dækket af væske.
  6. Kog i cirka 4 minutter til torsken er itlberedt.
  7. Tag torsk og krydderier op af gryden og stil til afkøling i en skål i køleskabet i en times tid eller mere.
  8. Gem kokosmælken til en anden dag - men tag 3 spsk. fra, som du skal bruge til din mousse.
  9. Når torsken er kølet af, tages den ud af køleskabet og mynte, lime og citrongræs tages fra.
  10. Tilsæt olivenolie og 3 spsk. af kokosmælken og mos torsken med en gaffel.
  11. Tilsæt saften fra en lime.
  12. Smag til med salt og peber og evt. mere lime.
  13. Ved anretning placeres en spsk. af torskemoussen i et salatblad.
  14. Pynt med granatæble, klippet purløg og små tern af et æble, som har marineret i saften fra en halv lime og 1/2 tsk. sukker.
  15. PS: Du kan også anrette din torskemousse på f.eks. ristet rugbrød - så passer det giimrende til en velkomstdrink.