Smuk appetizer med røget laks
Tilberedningstid : 30 Minutter
4 perosoner
Det er let at lave, ser flot ud, og smager fantastisk!
Ingredienser
- 300 g. røget laks (helst et helt stykke)
- 1 æble
- ½ spsk. æbleeddike
- 1 lille bundt purløg
- 1 glas rogn
- 4 store tsk. creme fraiche
- 3 spsk. ristet rugbrødskrummer
- 1 spsk. smør
- 4 pinde fra haven
- 4 hvidvinsglas
- Evt. ekstra pynt så som guldstøv
Instruktioner
- Først laves rugbrødskrummerne. Du kan enten rive eller hakke et stykke frisk rugbrød, men du kan også gøre som jeg ofte gør, og købe ymerdrys uden sukker - så har du allerede dine krummer.
- Kom smørret på en pande og rist rugbrødskrummerne ved middel varme til krummerne er helt sprøde.
- Sæt til side for at køle af, og opbevar i en lufttæt beholder indtil anretning (kan fint laves en dag i forvejen).
- Hak æblet i helt fine tern, vend dem i æbleeddiken og opbevar i en lufttæt beholder indtil anretning.
- Skær 4 lange stykker af den røgede laksen.
- Resten af laksen skæres i små tern.
- Ved anretning:
- Bland laks, æbler og halvdelen af rognen.
- Kom en stor teske creme fraiche i bunden af hvert hvidvinsglas.
- Fordelen blandingen med laks, æble og rogn i hvert glas.
- Top med den sidste del af rognen.
- Drys med rugbrødskrummer.
- Drys med finthakket purløg.
- Placer en pind på tværs af glasset, og læg en skive laks over.
- Er det f.eks. nytår, kan du pynte ekstra med lidt guldstøv.
- Server helst med det samme.