Tilbage
Smuk appetizer med røget laks
Smuk appetizer med røget laks
Smuk appetizer med røget laks

Smuk appetizer med røget laks

Tilberedningstid : 30 Minutter
4 perosoner
Det er let at lave, ser flot ud, og smager fantastisk!

Ingredienser

  • 300 g. røget laks (helst et helt stykke)
  • 1 æble
  • ½ spsk. æbleeddike
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 glas rogn
  • 4 store tsk. creme fraiche
  • 3 spsk. ristet rugbrødskrummer
  • 1 spsk. smør
  • 4 pinde fra haven
  • 4 hvidvinsglas
  • Evt. ekstra pynt så som guldstøv

Instruktioner

  1. Først laves rugbrødskrummerne. Du kan enten rive eller hakke et stykke frisk rugbrød, men du kan også gøre som jeg ofte gør, og købe ymerdrys uden sukker - så har du allerede dine krummer.
  2. Kom smørret på en pande og rist rugbrødskrummerne ved middel varme til krummerne er helt sprøde.
  3. Sæt til side for at køle af, og opbevar i en lufttæt beholder indtil anretning (kan fint laves en dag i forvejen).
  4. Hak æblet i helt fine tern, vend dem i æbleeddiken og opbevar i en lufttæt beholder indtil anretning.
  5. Skær 4 lange stykker af den røgede laksen.
  6. Resten af laksen skæres i små tern.
  7. Ved anretning:
  8. Bland laks, æbler og halvdelen af rognen.
  9. Kom en stor teske creme fraiche i bunden af hvert hvidvinsglas.
  10. Fordelen blandingen med laks, æble og rogn i hvert glas.
  11. Top med den sidste del af rognen.
  12. Drys med rugbrødskrummer.
  13. Drys med finthakket purløg.
  14. Placer en pind på tværs af glasset, og læg en skive laks over.
  15. Er det f.eks. nytår, kan du pynte ekstra med lidt guldstøv.
  16. Server helst med det samme.